Mar 27, 2011, 6:24 PM

Песничка без смисъл 

  Poetry » Other
734 0 12

Безсмислени са светлите капчуци,

отдадени на слънцето в нега,

предсмъртната им песен по улуците

е просто квинтесенция от тишина.

 

Безсмислени са звездните сюжети

във веронез, аквамарин и тюркоаз,

щом мъртва е оназ звезда, която светеше

във хаоса на неспокойното ми Аз.

 

Безсмислени са паячетата по ъглите

и мрежите им леки до въздушност,

капките дъждовни са нелепи до закръгленост,

а вятърът в дърветата е дразнещо послушен.

 

Безсмислен е и полетът на птиците,

когато са сами в лазура необятен,

безсмислието като нерв е опнало дъха на жиците,

без теб безсмислен е светът и крайно непонятен.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??