Jul 26, 2023, 5:58 PM  

Пет минути доброта 

  Poetry
226 3 1

ПЕТ МИНУТИ ДОБРОТА

 

... навярно нас самият Бог ни пази

от болести, от глад – и от инфаркт.

Поседнах със софийските хайлази

на припека – в Борисовия парк.

В началото им казах два-три стиха.

За бира дадох своя сетен грош.

На пейката си те ме приютиха –

нали и аз съм варненски сархош!

Говорихме – за Путин, за Украйна.

 

Заформихме каре – за бридж белот.

За никого не е държавна тайна,

че с туй си вадя хляба цял живот!

За пет минути станахме авери,

щом делнахме си хляба на обяд.

Един от тях ми каза: – Ей, Валери,

със теб не е тъй кофти този свят!

Момчета, нека Господ да ви пази

и по-добър да бъде с вас света!

 

За спомен от софийските хайлази

си скътах пет минути Доброта.

 

13 юлий 2023 г.

гр. София, 11, 00 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??