Mar 2, 2013, 8:50 PM

Пипалата на Октопода 

  Poetry
421 0 0

Излезе народът. Надигна глава.

Ограбен, обрулен, изсмукан до грош.

Да сваля властта.

Проклина живота си лош.

 

Излезе. Размаха юмрук.

Провикна се гневен.

- Да няма боклук!

Дотук със живота мизерен.

 

Не можеш, народе!

Ти нямаш я силата.

С Октопод да се бориш

с юмрука, със вилата...

 

Ще трябва огромна, митическа мощ

пипалата да срежеш със яростен нож.

Ще трябва най-първо пъпната връв

да скъсаш със дяволска стръв.

 

Дали си, народе, готов

за бунта чутовен, суров?

На Октопода да срежеш главата,

за да отдъхне земята...

© Румяна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??