May 21, 2015, 9:25 PM

Писане на стих 

  Poetry » Other
1172 0 8

Под синята камбанка на синчец,

между тревички ниски и зелени,

прописа поетичния писец

за мойте думи от небе свалени.

 

На страница по пролетния лист

написах първия си стих с мастило.

И в този ден - прозрачен и лъчист,

във мене слънцето се бе стаило.

 

Тогаз в душата ми подсказа то,

че музата ми слънчева ще бъде.

И по-натам със новото манто,

във бъдещето щяла да пребъде.

 

И скромно, и нескромно днеска пак

с камбанката на тоз синчец започвам.

И писаната дума, като знак,

към стройно стихче с мисъл я насочвам.

 

И се опитвам да напиша стих,

във който и душата ми да диша.

С илюзиите вече се простих

и пак не зная как да го напиша. 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??