Apr 2, 2007, 3:31 PM

Пиянски дни... 

  Poetry
702 0 1

Палтото пада на пода. Само.
Къпе пода  с искри.
Падам и аз. Легло.
Душата трепери, гори.

Проплаква часовникът, бягат
часовете миг подир миг...
Гостите да си тръгват, отлагат
пиянски и спонтанен вик.

Едвам вървя, залитам
Сякаш земята под мен трепери!
"Защо замаях си главата? - питам. -
Къде отровата сърцето ми намери?"

Поглъщам още от тоя елексир
години нижат се, препускат…
Аз пия, пия ден и нощ, безспир,
на вечеря или на закуска!
 ~*~*~*


Не пия алкохол! Ни глътка!
Обичта е тая, която ме плени!
Улови ме като дива хрътка
и нижат се пиянски дни...

© Сиси Валентинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много интересна матафора,пияна от любов!
    Радвам се,че сме съгражданки!
    Поздравявам те за прекрасния стих!
Random works
: ??:??