May 22, 2007, 5:02 PM

Плаче небето 

  Poetry
646 0 12
Плаче небето сърдито,
от три дена плаче, не спира.
Колко ли жлъч е събрало,
щом толкоз сълзи пролива!

Колко ли облаци горе
неспирно се борят и блъскат?
За любовта ли говорят
или делят Ада и Рая?

Кръстосат ли шпаги железни,
святкат за миг и раздират
със звуци страшни и черни
небесната шир на безкрая.

Слънцето пак се е скрило,
от стах, да излезе не смее.
Лек вятър му прави ветрило,
а мрак във душата му тлее.

Вечер звезди не изгряват.
Луната ги пази свирепо,
но ще ги пусне отново,
щом се наплаче небето!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??