Dec 20, 2008, 10:11 AM

Плачещо пиано 

  Poetry
732 0 8
Тихи звуци. Плачещо пиано
приказка разказва за любов,
от житейски бури разпиляна,
жива, а загърната с покров.

Тъмни сенки – призрачни надежди –
бродят в здрача, трепетно шептят.
В извори кристални се оглежда
стройната осанка на жена.

Трънния венец сама изплете,
кой ли би могла да обвини...
Обичта си, чиста като цвете,
гордо във сърцето спотаи.

Кратък миг и нежната магия
разтопи се, сякаш отлетя.
Тя жена е – болката ще скрие,
но до гроб ще пази любовта.

Ще останат топлите му думи
въглен жив, изгарящ паметта.
Святото единство помежду им
ще се връща всяка нощ в съня.

Тихи звуци. Плачещо пиано
приказка разказва за мечта –
чудна, невъзможна, неживяна,
ала жива. Даже след смъртта.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??