Jan 30, 2015, 9:23 PM

Планетариум 

  Poetry » For kids
517 0 0

Планетариум

   

От небето на нослето

кацна мъничка звезда.

После прелетя комета

и планета засия.

   

Пътят млечен ме подкани –

със ракета полетях

край "джуджета", "великани"

със незнайни имена.

   

Срещнах в този полет нощен

куп животни, същества -

от легенди, със скок мощен,

сякаш, спрели над света.

   

Слънцето накрая светна,

приземих се у дома –

върху "Синята планета",

най-красивата – Земя!

   

2013

© Ваня All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??