Jul 27, 2014, 1:55 PM

По Гершуин лятно 

  Poetry
1128 1 26

                                Лятно време, по Гершуин лятно!

                                Самотата танцуваме в такт...

                                Ти си моето островче златно,

                                аз съм твоят очакван антракт.

 

                                 Невъзможно е знам, невъзможно

                                 да прескоча онази стена...

                                 Помежду ни небето е сложно –

                                 всяко облаче има вина.

 

                                 Ти не искай от мен, ти не искай

                                 да ти бъда последния бряг!

                                 В някой следващ живот ме поискай,

                                 в този вече съм шепичка прах!

 

                                 Не тъгувай по мен, не тъгувай,

                                 някой друг понеделник ще стопля...

                                 В друг живот този танц дотанцувай,

                                 аз ще бъда със същата рокля!

                                

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??