Dec 1, 2010, 10:42 PM

По-лесна е молитвата пред Бог 

  Poetry » Love
820 0 14

 

Днес няма да те питам как живееш

и спастряш ли грижливо любовта.

По кривите пътеки ли пилееш

последната, на някого, троха.

 

Събираш ли от сълзите, които

проливат често чуждите очи.

Плетеш ли още мрежи до насита

а залъкът дали не ти горчи.

 

Поглеждаш ли назад, за да узнаеш,

угасват ли пожарите след теб.

За влюбените още ли нехаеш

и вярваш ли, че всичко е наред.

 

Не. Няма да те питам. Ти си знаеш...

що' флиртове събрал си във кивот.

Пред себе си е трудно да признаеш...

по-лесна е молитвата пред Бог!

 

 

 

 

 

© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??