Aug 14, 2009, 12:19 AM

По стъпките на извървян стремеж... 

  Poetry
612 0 14

                                                                        ... нетленно...

 

една нота

ще премине

по клавишите...

 

като загубил се

по пътищата

дъх...

 

и ще се влее

в струните

нетленно...

 

като затихващия

в думите ми...

сън...

 

с най-тихата си песен

ще погали

 

заглъхналия

по ръцете ми

копнеж...

 

а после

ще постеле

тишината

 

по стъпките

на извървян

стремеж...

 

и ще се премени

във птичи пух

и жълта горест

 

за да изсипе

по ръцете

ми мига

 

окапали са

по клавишите

листата

 

и бавно

ги поглъща

есента...

 

...

и в ноти

те рисуват

по стените

 

избрулените

от очите ми

сълзи

 

ще мине

по клавишите

дъхът ми

 

и песен

недопята

ще звучи...

 

© Бехрин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??