Aug 4, 2013, 6:21 PM

Подпийнал дъжд 

  Poetry » Other
809 0 12
 
Пийнах - и ми е хубаво.
Целият свят е добър.
Чадъри минават - хубави.
Двама с един чадър.

Дъжд - каква странна мелодия!
Дървета - угаснали свещи.
Сигурно Господ ходи
и опрощава грешните.

Ето го! Сви  зад ъгъла!
Измръзнал, в подгизнали дрешки.

Не било Господ, излъгах се.
Тъй ще си ходим грешни.

Ситно вали. От капките
сърцето ми се топи.

Наядена бучка захар
захвърлена от дете.
 

© Райчо Русев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??