Mar 4, 2016, 6:44 PM  

Подранила пролет 

  Poetry » Love
825 0 11

Ако нетърпеливо се просегне пролетта

и тихо във завивките ти легне,

и нежно те целуне по врата,

и в сънените ти очи изгрее.

 

И ако топъл бриз и мирис на море,

неканени във стаята ти влязат,

и спомниш си за миг за мен поне,

преди пак от ума ти да изляза.

 

И ако утрото по устните ти лепне,

донасяйки усмивка в твоя ден,

и името ми, ей така прошепнеш,

зачудена какво се случва с мен.

 

Не се чуди, това е просто мисъл,

и ей сега, след миг ще отлети,

а ти ще ме забравиш пак, улисана,

превръщайки ме в своето “преди”!

 

И аз ще си отида, както зимата.

Ще се превърна в нищо и ще се стопя.

Защото мислите, които не поливаш,

увяхват даже и през пролетта.

 

 

https://skyhome.vn/tu-bep-go-an-cuong/

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??