Sep 4, 2021, 9:55 PM

Поетът 

  Poetry
218 0 0

 Иска да го познаем

истински и отведнъж,

без излишно помайване.

Поетът е вездесъщ.

 

Нима с душата, кажете,

ще ни се пъчне на търг.

Той в тайната наша свети

- Светлилище за отвъргнати.

 

С преотстъпено, Божие

право - сама самоцел.

Миг да отсъства ... бежешком

всеки към свойто сърце.

 

Той е ... кой? - депресиран ли

лош мутант, или нов тип,

дефицита компенсиращ

с друг синтез на "Аз" и "Ти".

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??