Jul 24, 2013, 11:17 PM  

Погледни ме в очи 

  Poetry » Love
575 0 4

Погледни ме в очи! Тука гледай.

А ти рееше поглед през мен

в тези жълти поля, в слънчогледа

профучаващ край шумния трен.

 

Погледни ме в очите! Надежда

не съзираш ли в ириса син?

В кой ли град мисълта те повежда,

в кое село и слог с цъфнал крин?

 

Погледни ме в очи! За последно...

Аз ще сляза на спирката тих

и, пленен в красотата, наверно

ще напиша за теб светъл стих.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??