Понеже в гробищата
местò за всички няма,
от утре ще погребват
в един ковчег по двама!
Звучи невероятно,
но как да се постъпи:
и мястото е скъпо,
и дЪските са скъпи!
Дано да ме положат
до някоя мадама -
на топличко и тясно,
да се тешиме двама!
Но ако с някой старец
ще се дели квартира -
то по-добре веднага
и мен да ме кремират!
© Ангел Чортов All rights reserved.