Jul 28, 2013, 4:03 PM

Покаяние 

  Poetry » Love
507 0 2

Ще се покая пред очите ти дъждовни,

в клепачите на бурята ще легна,

сълзи ще сипеш - тежки и оловни,

по хребета от устни ще побегнат.


Ще хлипаш пак раздрала небесата,

звезди ще скриеш в пазвата с юмруци,

ще дойде тя - неканена мъглата,

със тъжен дъжд и плачещи капчуци.


По ангелски в душата ще се свия,

по дяволски измамно ще лаская,

главата си със пепел ще посипя,

в миг ад ще съм, а после ще съм рая.


Ще се покая със очите си греховни,

за прошката пред теб ще коленича,

ще щурам се по устните любовно

и галено ще шепна ти - обичам!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??