May 12, 2023, 11:31 AM

Покълване 

  Poetry
141 3 4

Небето днес е сресано на облак

от гъсти, неразплетени вълма

и ниско се е спуснало, така че

ухае дъждоносно над града.

 

Копринената грива на гръдта му,

разрошена от вятъра вали.

Земята сладко пие тежестта му,

та жадната си пръст да утоли.

 

В такова време плача неизбежно –

до всяка капка, по една сълза.

Дърветата разлистват се копнежно,

забравили за зимната тъга.

 

Небето плаче заедно със мене.

Очите ми са пълни езера,

а в тях се къпе ярка, отразена,

разцъфналата от дъжда дъга.

 

Просветва слънцето след птиче ято,

а облакът разрошен отлетя.

Най-влюбващото време е, когато

от семенце покълва пролетта.

 

© Павлина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??