Jan 11, 2012, 9:10 PM

Попита ме коя съм 

  Poetry » Love
680 0 1

Понякога съм антилопа дива,

понякога съм синя светлина,

понякога съм свраката бъбрива,

понякога съм мъртва тишина.

 

Понякога съм гаснещо доверие,

понякога съм меден сладолед,

понякога съм приказно поверие,

понякога съм черен слънчоглед.

 

Понякога калинка съм игрива,

понякога съм точка от нощта,

понякога съм пеперудено красива,

понякога съм с име свобода.

 

Понякога съм грешно очертание,

понякога съм хлопната врата,

понякога съм пролетно ухание,

понякога съм пареща вина.

 

Понякога съм ледена пързалка,

понякога съм галеща вълна,

понякога отчайващо съм малка

понякога съм гневна планина.

 

Понякога съм неоткрита тайна,

понякога съм сбъдната мечта,

понякога съм и земята жадна,

понякога съм стъпкана трева.

 

Понякога съм миналото тъмно,

понякога съм от глухарче пух,

понякога съм бъдещето стръмно,

понякога... но не за теб, сега... и тук.

© Елисавета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??