Apr 23, 2021, 7:41 PM

Последна класа 

  Poetry
649 2 2

 

Бързите влакове спират ли някъде
и ако спират, как бързат?
Колко е нужно и тях да ги чакаме?
Бавните, кой ги задържа? 

 

Като японска акита на гарата
чакам, ала не зная
дали ще допуша докрая цигарата?...
Бързите как да позная?... 

 

Бавен не искам. Животът изтече,
а имам толкова планове...
Вчера е близо, утре - далече,
днес е с ръждясали чанове. 

 

Гарата пълна с вагони и хора...
Релсите все са си същите.
Класата сякаш не е първа и втора,
а е последна за връщане.... 

 

Един кантонер с ругатня праща влака
там от където е тръгнал...
Хващам поредния, няма да чакам.
От бързане няма да съмне.... 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Всичко е в гарите, ако ги няма, нито бързите ще профучават, нито бавните едва ще минават! Вземи се в "крака" е върви пеша! Ще видиш как ще имаш време! Поздравления
  • Някак безнадеждно ми звучи, но е хубаво.
Random works
: ??:??