May 17, 2011, 10:35 AM

Поспри се, живот 

  Poetry » Love
888 0 6

Поспри се, живот

Поспри се за малко, живот,
не препускай в галоп през годините,
свали от... мен този тежък хомот
на умора и връхлетяло безсилие.

Поспри се за малко, живот,
не ме тласкай в безизходните улици,
за да ме търсят като изчезнал кивот
всички стари и нови неверници.

Не бързай толкова много, живот,
не ме хвърляй на дъното в бездната,
дай ми шанс за безсмъртния скок,
забрани ми да съм безнадеждната.

Поспри се за малко, живот,
не пилей мойта сила и мъдрост,
събирах ги дълго от уроци безчет,
плод горчив на твоята щедрост.

Поспри се за малко, живот,
не ме удряй с нечовешки послания,
не сключвай с мене губещ облог,
на инат ще сбъдвам всички желания.

Поспри се за малко, живот,
усмихни се отново с лице срещу мене,
приеми най-скъпата жертва в залог,
че днес ще живея в бъдеще време.

Анелия Дойчева 17,03,2011

© Анелия Дойчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??