Feb 24, 2018, 11:02 AM

Постоиш 

  Poetry » Phylosophy
442 0 2

Таму каде што се двајца-тројца

таму сум и јас.

Доаѓам за да ти се поклонам,

да кажам дека често

го повторувам твоето име од десет букви,

да ги отворам твоите цркви

за венчавки и крштевки.

Таму каде што се двајца-тројца

се придружувам и јас

да кренам два прста пред светот

и да кажам дека постоиш.

 

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??