Jul 4, 2023, 12:04 PM  

Постой за миг 

  Poetry
256 3 3

Постой за миг. Да те погледам.
Да срещна погледа ти пак.
Очите ти така ми липсват,
зърна кафе на лунен зрак.

 

Постой за миг. Да те докосна.
Със пръсти изтъняли от тъга.
Насън те гоня, но не стигам,
усмивката на мойта самота.

 

Постой за миг. Да те прегърна.
Така ми липсва твойта топлина.
Студът се връща и връхлита,
и губя очертания, и губя цвят.

 

Постой за миг, че да те вкуся.
Като последен къшей хляб.
Години отлетяха, но във мене,
ревниво нося онзи аромат.

 

Постой! За да си поговорим.
Да те попитам кой съм аз.
Изгубен бях и скитах, скитах,
забравил своят дом и свят.

 

Постой за миг! Да те запомня!
Да те запазя още хиляди лета.
Когато мен ме няма, ще те има,
там някъде - далеч, навред...

© Лъчан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??