Apr 2, 2020, 8:09 AM

Повик 

  Poetry
495 0 0

Как искам да повърна,

да изповръщам душата си.

Изтласквайки отровата

да върна боята си.

 

Горчилка зелена и бозава слуз

парцалът потънал във гнус -

не са цветове те за мене.

 

Аз лапах - безсъвестна гнида,

упита във собствена страст -

да смуча най-сладко червено

оплетена в моята власт.

 

Смрадта да се вие и блика от мене.

Парчета, трохици и храчки -

по мен да кълнат старите врачки!

 

Безсилна и жалка се искам.

и празна, прозрачна. Юздата

следи да влече по земята.

 

Ела, празнота - мен нужна сега

отхвърляна бистра вода.

И новата граница - една бяла страница.

© Албина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??