Mar 22, 2016, 7:51 AM

Познаваш ли.. 

  Poetry » Love
284 0 2

Ти знаеш ли какво е вътрешна борба
и как затворът на душата тесен става?
Хиляди чувства зад решетки, тъмнина,
заречен да си с присъдата най-стара -
любов! Познаваш ли я тази дума?
Смисълът дълбок.. неизлечимите следи..
Паренето в гърдите и туптенето тъй лудо.
Сутрешното изтрезняване. Познаваш ли?
Можеш ли безкористно да даваш
част от себе си в името на любовта?
Склонен ли си непростимото да го прощаваш
и сам окови да си слагаш на врата?
Случвало ли ти се е веднъж поне
с цялото си същество така да обичаш
до болка, която понякога взема превес.
Кажи, как тези чувства наричаш?
Не знаеш. Добре.. Тогава недей
изисква от мен да остана в клетка.
Дори и след теб, аз пак ще разперя криле..
ще се родя като Феникс от пепел!

© Емилия Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво!
  • "Можеш ли безкористно да даваш част от себе си в името на любовта?" Малко хора вече дават каквото и да било от себе си, без да искат нещо в замяна. За това светът ни е изпълнен с толкова алчност, омраза и хората вървят към своето самоунищожение. Хубаво произведение!
Random works
: ??:??