Nov 8, 2011, 2:03 PM

Прашинка 

  Poetry
653 0 1

Сам си ти!

Море от облаци.

Страховито ми звучи!

Къде си ти?

Прашинка в пространството!

Безцелно плувайки в нищото!

Плуваш и се мъчиш и нищо не постигаш!

И никъде не стигаш! Ти!?!

И къде си ти? Какво си ти?

И не искаш това да продължи!

Защото сам си ти!

Страхът голям  е, нали?!?

И нищо си ти!

И в един миг? Мизерен миг! Нищожен миг!

Едно въпросче преминава, но ехти! В твоята глава!

Късметлия си ти, може би? И всичко изчезва! Сякаш

от лош сън се будиш ти! Но, уви, отваряш очи,

от страх затворени!

И отново си там. Море от облаци.

Тъмни, черни, безкрайни.

© Валентин Гюров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Вале, като за четвърта публикация е все пак нещо. По Пътя / който и да е той/ е важно не да бързаш, а да не спираш. Не спирай да пишеш, а за овациите от Голямата Зала има време!
Random works
: ??:??