Mar 23, 2022, 9:12 PM

Празник е един – велик! 

  Poetry » Humour
331 0 0

Великден се задава,

от вълшебства изтъкан,

ден единствен през година,

ден с усмивки огрян.

 

Яйчицата боядисани, 

в алено, зелено, жълто

и мораво, в кошницата сложих

тази сутрин рано - рано.

 

Семейството събрах завчас,

да ги зарадвам с козунак,

да се видим, да попеем,

Възкресението да полеем.

 

С яйцата да се чукнем ние,

да се радваме, ядем и пием,

жив и здрав да е “бореца”,

с дървено яйце, ах, хитреца.

 

© Генка Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??