Празнувам силата на думите
да запечатват и изтриват,
да бъдат бродове и друмища,
да ни разкъсват и зашиват.
Празнувам силата на словото
да принизява и въздига,
ведно и старото, и новото
в речта да пази и на книга.
Празнувам силата на знаците
да преобръщат и променят,
да свалят буквоавтокрации,
да правят думите вселени.
© Богдана Калъчева All rights reserved.