22.03.2024 г., 9:38 ч.

Празнувам 

  Поезия
77 1 3

Празнувам силата на думите

да запечатват и изтриват,

да бъдат бродове и друмища,

да ни разкъсват и зашиват.

 

Празнувам силата на словото

да принизява и въздига,

ведно и старото, и новото

в речта да пази и на книга.

 

Празнувам силата на знаците

да преобръщат и променят,

да свалят буквоавтокрации,

да правят думите вселени.

 

© Богдана Калъчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??