Jun 28, 2018, 11:33 PM

Пречистващ дъжд 

  Poetry
676 1 5

Дъждът вали, вали и не престава.

За кой ли ден тече от душ небесен

и струва ми се, че се престарава.

За жабите потопът е чудесен.

 

Разказват, че това били сълзите,

изплакани от ангелите бели,

с които те измивали душите,

от всеки грях у хората съзрели.

 

Дъждът вали, вали и не престава,

жабоците доволни се прескачат...

Аз питам се – какво ли означава

това, че дълго ангелите плачат?

© Васил Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??