Дъждът вали, вали и не престава.
За кой ли ден тече от душ небесен
и струва ми се, че се престарава.
За жабите потопът е чудесен.
Разказват, че това били сълзите,
изплакани от ангелите бели,
с които те измивали душите,
от всеки грях у хората съзрели.
Дъждът вали, вали и не престава,
жабоците доволни се прескачат...
Аз питам се – какво ли означава
това, че дълго ангелите плачат?
© Васил Иванов Все права защищены