Apr 11, 2015, 7:55 PM

Предчувствие за пролет 

  Poetry » Landscape
295 0 4

Измества слънцето зенита

и вдига се на по-високо.

А лъчевата бяла свита

затопля вече по-дълбоко.

 

И корените на тревите

се будят тихо от съня си.

Разлистват се сега горите

и поздравяват те деня си.

 

И минзухарени огнища

изгряват нощем по ливади.

А в засятите стърнища

порастват стръковете млади.

 

И птичетата ранобудни

запяват пролетните песни.

А утрините, все по-чудни,

ни правят пътищата лесни.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??