Jan 19, 2011, 2:06 PM

Преди тръгване* 

  Poetry » Other
520 0 8

Обичта си -

бяла пътека, разстилам

пред дните ти,

мое дете.

Страхове майчини

в пазва прибирам,

здравец закичвам,

сияе обично лице.

По детството ти

още тича ума ми,

палави плитки

усмихват съня,

а ти вече си млада невеста,

докоснала нежно нова Зора.

Мечтите си

в шарена черга

с песен втъкаваш,

хляб замесваш с бели ръце.

Женихът,

до теб в омая притихнал,

дарява ти с обич сърце.

Пее чекръкът

на дните ми земни.

Намотава сезон след сезон,

днес се оглеждам

и ясно разбирам -

отлиташ

в своя нов дом…

Благословен да е пътят

и дните ти светли!

Върви, дъще моя,

прегърни този Живот!

Само който обича,

честит е!

Превърни всичко в

Любов!

 

© Лъки All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??