Mar 28, 2023, 9:10 AM

Предречено 

  Poetry
669 3 7

 

Казват,

че към нас, се приближава Ада!

Казват,

много ще е страшно!

Казват,

много ще загинат!

Урагани, бури,

ще ни пометат!

Треска,

ще тресе Земята!

Ледниците,

ще се разтопят,

Океаните, ще ни залеят -

няма милост,

Те , към нас да имат!

Няма много и да оцелеят!

Цялата Земя

ще е сърдита!

Помощ,

никои няма да ни прати!

Болести и смърт,

и мъка,

ще се настанят около нас!

Туй,

пророците, предричат

за насрещните ни дни...

Казват,

някои, ще оцелеят

Казват,

името ни ще се пази!

Ще се съхрани!

И страната ни, ще процъфти

Някога...

в незнайни дни,

десетилетия,

може би, дори столетия!

Готвят ни за смърт...

но, да бъдела тя горда!

Да е в нашите Земи!

Всички у дома...

да сме се връщали

Аз не зная,

кой прав е,

и кой е грешен!

Зная само, че ако Съдбата,

това ни отреди

Ако в Кармата ни , това го пише ...

Ако най-всевишна сила,

туй за нас е предопределила

Туй ще е!

И бягство няма!

Затова...

не мога да се вайкам!

В черно няма да се облека!

Няма да ридая, няма и да страдам...

С това Съдбата,

няма как да променя!

Ще живея, както мога!

Най-добре,

най-честно,

и възможно,

най-красиво!

Ще живея всеки ден с любов!

Въздуха,

ще вдишвам жадно! ненаситно!

Слънцето ще поздравявам рано!

Океана и полята ще прегръщам!

Всичко живо,

ще обгръщам с обич

...докато мога!

Докато мога...

Красота, Любов,

цвят и музика, ще е живота!

Докато мога и съм жива...

С това,

ще преживявам всеки ден!

И децата си, на това ще уча!

Това, ще им оставя във завет!

Докато сме живи, да живеем

с радост и със чест!

И едва ли има сила

да изтръгне това от мен!

 

Valentina Mitova

07/03/2023

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравления!
    Хубав стих!
  • Благодаря Злати! Весели и светли празници за всички!
  • Поздравления, Вале!
    "Най-добре,
    най-честно,
    и възможно,
    най-красиво!"
    Да бъде! Светли празници!
  • Има Калина, те всичките май все едно и също казват...Но, аз някак си, не им вярвам...Нали съм Овен...lol
  • Сменяш пророка и важното е ти какво казваш, а не какво ти казват В края на краищата всяко пъзелче е важно, но нека има слънце на твойто.
  • Благодаря Юри🤗
  • …с радост и със чест!!!
    Браво, Валя! 👍
Random works
: ??:??