Представи си ме, мили -
сияйна дъга,
цветна, красива,
магично омайна.
Арка вълшебна,
след дъжд, след тъга,
събрала мечтите.
Приказна тайна.
Представи си ме, мили -
вятър съм южен.
Докосвам те с устни,
целувам в нощта.
С коси те покривам -
копнеж водопаден.
Изгарям с дъха си.
Пречиствам с сълза.
Представи си... а после
излез от съня си.
До теб съм, до дъно
измила греха.
С усмивка дари ме.
Подай ми ръката.
Дъгата да стигнем,
да сбъднем мечта.
© Таня Мезева All rights reserved.