May 9, 2007, 4:08 PM

Предупреждение  

  Poetry
749 0 6


Предупреждение
 
Не ме сравнявай с нищо -
тъй не бива!
Вода... С какво да я сравниш?
Разровиш ли Душата ми -
коприва.
Внимавай! Ще се изгориш!

Не ме обърквай с други!
Не изглежда,
лицето ми - лице на шампион.
Протегнеш ли ръка към мен -
Надежда...
Изгрява и Ни топли пряко стон.

Не ме будалкай с думи.
Оглушало -
Сърцето e за празните слова.
Очите ще говорят помежду ни.
Ръцете - ако няма светлина.

Не ме обичай малко.
Виж, изтичат
по стръмното и пясък, и Живот.
Но не е никак жалко
да се вричаш -
Повярвала във утрешния Скок.
        ***
Не ме сравнявай с други.
Несравнима
възкръсва в нас безсмъртната Душа.
Животът си е Чудо
и простима,
е радостта на воля да греша.

17 май 2001

© Симеон Дончев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??