Дъжд вали.
Мълния проблясва.
Гръм кънти
с енергия хилядогърла!
Дъжд вали...
Вятърът шепти
над върхове,гори
и сред зелените поля!
Дъжд вали-
буди сънните цветя
и налива буйните реки
с оживителната вода!
Дъжд вали,
запява с птичи гласове
прекрасен топъл химн
в политналите им криле!
Дъжд вали!
Дано измие нашите души
от неверие,заблуди и вини!
Дъжд вали.Слънцето кръжи.
© Стойчо Станев All rights reserved.
Благодаря за взаимното желание и оценката, Миночка!