Dec 28, 2009, 9:30 AM

Приеми, Боже, по опис... 

  Poetry » Other
378 0 2

Приеми, Боже, по опис

/по Геворк/

И за мене ще кажат: "Просто ти!"
в Света на Светлата Тишина...
Какво излезе то, Господи?!
Сега ти си ми старшина...

Тогава приемай по опис:
Калашника... Бронежилетката...
Пълнителя с кървава окис...
Патроните не влизат във сметката...

Гилзичките - камбани
посипаха в медно полето...
Свършиха... Патрон не остана...
След тях и аз... Към Небето...

Пиши, Боже: по мене,
/но за бельото не смея/...
Душата ми е взривена,
а тялото ми - без нея...


© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??