Oct 21, 2012, 11:20 PM

Приятелка 

  Poetry » Other
856 0 3

Тя беше там във радостта,

там и с мене искрено се смя.

С успеха мой гордееше се тя,

тъй както горда е една сестра.

Беше там, от мен така различна -

малко романтична, но никога безлична.

Беше там в лудостта детинска,

във всеки хубав ден.

Игри и трепети със мен дели,

в живота подреден тя беше с мен.

 

Тя беше там и в моята тъга,

попиваше от мен всяка сълза.

Тя беше там, когато плаках,

когато пред съдбата аз безсилна бях.

Там, когато имах нужда,

когато - тъжна - бях за всеки чужда.

Тогава трябваше да бъда силна,

трябваше, ала не знаех как.

Пред всички бях като скала -

тя единствена прозря реалността.

Страхувах се - държа мойта ръка -

навместо да се радва с шумната тълпа.

 

В празничната нощ избра да не празнува,

а в болничната тишина с мене да тъгува.

Когато исках от живота да си тръгна,

в отчаяние не ме остави да потъна.

От мойта болка взе - превърна я в надежда.

Когато чувствах се сама, при мене като ангел долетя,

тогава ми доказа със дела, че с приятелка добра

по-лесно се живее на света.

© Кикито All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Толкова е хубаво! :* :*
  • Благодаря!Наистина е посветено на истински и много важен човек за мен
  • Щастлива си ти,с такава приятелка.Навярно е посветено на истински човек.Харесах!
Random works
: ??:??