ПРОБУЖДАНЕ
Отново дишам, отново живея,
от щастие плача, от сърце се смея,
пак мечтая, желая, копнея ...
защото пред любовта благоговея.
Бушуващи чувства в златиста ливрея
обгръщат душата, политам и пея,
с пробудени страсти детински лудея,
докосна ме с пръчица небесната фея.
Дано от радост да не оглупея
и безрасъдно любовта пропилея.
Дано успея да се овладея
и чувството да задържа в апогея.
Да продължи вовеки тази одисея,
окъпана в слънце да я изживея,
с любов и обич да забогатея
и в стих гальовно любовта да възпея.
Веси_Еси (Еси)
© Еси All rights reserved.