Oct 19, 2013, 8:06 PM

Пролетна импресия 

  Poetry
445 0 0

Мечтана радост в мене се поражда,
дните с доброта и щастие засажда
и с песен лекокрила на уста
душата моя се целува с пролетта...

В миг небето сиво ярко ще блести,
градът ще се събуди, живот ще закипи
и хиляди трептящи влюбени сърца
в целувка свята ще открият любовта...

А аз, поет отнесен от хиляди мечти,
в куплети ще рисувам влюбени очи
с надежда крехка в моята душа
зад ъгъла да срещна любовта...

Ала дори за миг да ме подмине,
да я загубя нейде сред света
ще знам, благословен съм да се радвам
на щастието чуждо до смъртта...

© Боян Дочев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??