Пролетна роса
Сутрин рано през деня,
щом звездите пак се скрият,
падаш тихо на земята
и покриваш ти полята.
Вкусен сок от тебе пият
и тревички и цветя,
радват се на тебе всички,
животинчета и птички.
Ти им даваш ценни сили,
на цветята благодат,
за да раснат те красиви
и да имат аромат!
Слънце рано щом изгрей,
ти отлиташ в небесата,
там намираш чудодей,
за да станеш по-богата!
2012г. SRG
© Стойко Георгиев All rights reserved.