Обичам зелените листа
разпъпващи пред мене
и порива на пролетта
да дръпне ципа на небето,
потекло в цикъл от циклони,
за да изплува Слънце ярко,
палещо лицето ми отгоре...
Така обичам, да е жарко,
да галя с очи цветята,
да пия на рубинени капки
обич и вяра във душата...
............
Мъжка пролет неразбрана,
непозната,
в сърцето на циклона врязана...
© Валентин Василев All rights reserved.