Mar 12, 2014, 10:01 PM

Пролетно 

  Poetry » Landscape
364 0 3

През локвички и остарял снежец,

през коловози и пъртини,

с букети от кокиче и синчец,

във слънце вече на лавини,

по буйните потоци от вода,

в напъпилите днес дървета,

оставя вече пролетта следа

по овлажнелите полета.

Просторът се изпълва с птичи хор

и се събужда буболечка.

Между врабчета има спор,

пристъпва котката полечка.

Със разкопчана вече бяла гръд

земята вдига топла пàра.

И малко облаче на дълъг прът

небесно конче си подкара.

От тръгналия под кората сок 

мирише вече на зелено.

Отгоре леко се усмихва Бог

и всичко ни е позволено.

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Силвия!
    Благодаря, Санвали!
    Радвам се, че харесвате!Желая Ви хубав ден!
  • И замириса на зелено...

    Пролетно е Никола!

    Поздрав!
  • Ееее, разкошно е, толкова образно, толкова цветно!Поздравления, Никола!Благодаря за пролетното настроение!
Random works
: ??:??