Jan 5, 2008, 4:25 PM

Просия, молитва и истина 

  Poetry » Phylosophy
715 0 6

 ПРОСИЯ, МОЛИТВА И ИСТИНА

 Да попрося на тротоара грозен
 в бяла дреха, истина една ще търся
 и когато в снежна пелена
 Бог отрече злото.

 Грозен свят в очите на слепец
 грозна мъка душата ми обви.

 Във протест пред Господа
 една душа "нечестна" да въстане,
 пророчество в злината
 бе отречено от Бога.

 Прося, Господи, прости,
 душата ми умира
 и може би във слепите очи
 родена бе отново.

© Елеонора Миладинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??