Jan 30, 2011, 12:05 AM

Птиче утро 

  Poetry » Other
741 0 9

Колко ранобуден станал е кълвача,

рано от зарана почнал е да трака,

от улука кука - кукувица сива,

сънна била, несъбудена, сънлива.

 

Жълто-черната пчеличка се пробуди -

прашец ще събира, почна да се труди.

От крива стряха врабчето пепеливо

снага надига, запя и то щастливо.

 

Сивата гугутка пламенно загука,

чула-недочула свраката е тука.

Славей сладкогласен мелодия поде,

чайката вреслива пристигна от море.

 

Мравката тихичко стъпва по росата,

тежина тя носи - тежка е трохата.

От клонка букова гарга се разграчи...

Ставайте хорица - утрото прекрачи!


                                     Златко Станоев

© Златко Станоев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??