Nov 6, 2010, 8:25 PM

Птичи полет 

  Poetry » Other
707 0 6

Не мисли, че лесно ще изтриеш

следи от мен във твоето сърце,

макар далеч да съм и да не виждаш

отдавна вече моето лице.

Очите лесно се залъгват

с ежедневни суети,

но в душата не заглъхват

онези наши дни-мечти,

през годините със тебе двама

как щастие творяхме,

понякога и през сълзи,

как само с поглед се разбирахме,

с невинен допир пламваше искра,

като фонтан от дълбините -

любовта.

Как тяло в тяло я поглъщахме

без свян и без съмнение,

пренасяхме се, като с магия

в нечовешко измерение.

Телата, слели се в едно,

и като във птичи полет

се рееха на воля

отдадени на свойта пролет.

.....................................................

....................................................

Смениха се сезоните и вече

птиците отлитнаха на юг,

на ранените обаче

гнездото им остана тук.

© Гинка Любенова Косева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??