Apr 29, 2007, 12:50 AM  

Пушач 

  Poetry
587 0 7

 

Аз пуша си -

от сутрин,

чак до мрак.

 

Аз пуша си -

очите ми не мигат.

 

Нали съм си заклет

и стар пушач -

по три пакета "Арда",

ми не стигат.

 

Аз пуша си - и ми е тъй добре,

макар, че пушенето, зная,

разгръща бавно тъмното перде,

което крие пътя, къмто Рая.

 

Аз пуша си, че пушенето зло,

е по-добро от всичко на земята,

което е наречено "добро" -

нарекла го е суетата

на хората.

 

Изглежда ми така -

не бъркайте вий хората

с хората!

Хорото, е игра.

Но, за беда,

игрички се въртят,

извън хората.

 

Играят влюбени,

на влюбени в нощта.

 

Играят тъничко играта,

политици.

 

Играят също,

малките деца.

 

Играят щури бабички,

артисти и певици.

 

На гдето се обърнеш -

все игра.

 

На някого,

тя, скъпичко излиза.

 

Друг кръсти се -

в играта до врата,

затънал,

след една чужбинска виза.

 

А трети смее се -

играта той върти...

На пръста си,

нанизал е конците,

които спуснал е

в дълбоките игри,

разгарящи се чак,

до висините.

 

Играчка-плачка -

стар "народен трик"...

 

- Играйте!

И затъвайте, до гуша!

 

Губете -

печелете само в миг!

 

А мене оставете,

да си пуша!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Цигари -
    повече от пролетни комари!
    Политика - да.
    религия - понякога.
    CCN - олвейййс
    youtube - да
    история - луд.
    коса - да чингис хан
    Само, че не нося черно като Андрей Слабаков.
    Аз съм левскарски рицар!
  • Я тогаз да палнем по една, пък нека другите да си играят,а?
  • И аз пуша
    Е,не арда...
    Поздравления!
  • интересна Философия
  • Убеди ме!Наистина добре се справяш с игричките-детските!
    Продължавай и успех!
  • Аааа... играя, играя! Ако знаеш, какъв шахматист съм! Особено, това... домино, не се сърди човече, ластик, плетки, клюки... пардон! КУУУУУКИ! )))
  • Ами,пуши си като искаш!
    Щом не можеш да играеш!
Random works
: ??:??