Jul 26, 2007, 3:07 PM

ПЪЛНОЛУНИЕ 

  Poetry
602 0 9
 

ПЪЛНОЛУНИЕ


Такава нощ! Луната кървава се носи

сред облаците - самодиви дългокоси.


Танцуват вещици. Около тях се вият

като прекрасни дрехи сребролюспи змии.


Под стъпките им бликат дяволски огньове,

искри изригват към пространства нови.


Земята гърчи се от тези стъпки бързи,

а вятърът в очите предизвиква сълзи.


Че как да спиш? В очите ти завира се луната

и чака в полунощ да се сберат небето и земята.

© Теменужка Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??