26.07.2007 г., 15:07 ч.

ПЪЛНОЛУНИЕ 

  Поезия
594 0 9
 

ПЪЛНОЛУНИЕ


Такава нощ! Луната кървава се носи

сред облаците - самодиви дългокоси.


Танцуват вещици. Около тях се вият

като прекрасни дрехи сребролюспи змии.


Под стъпките им бликат дяволски огньове,

искри изригват към пространства нови.


Земята гърчи се от тези стъпки бързи,

а вятърът в очите предизвиква сълзи.


Че как да спиш? В очите ти завира се луната

и чака в полунощ да се сберат небето и земята.

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??